Toamna este sezonul ideal de a ne purifica organismul și de a ni-l pregăti pentru iarnă, atunci când trebuie să facă față nu doar temperaturilor scăzute, ci și meselor îmbelșugate de Crăciun și de Anul Nou.
Mai jos regăsiți o serie de alimente care stimulează eliminarea toxinelor din organism.
â— Dovleacul este bogat în fibre și betacaroten care favorizează digestia și redă o strălucire aparte tenului. Dovleacul este fructul vedetă al toamnei. Acesta poate fi mâncat și pe post de desert sau garnitură.
â— Perele au un efect antioxidant, contribuie la eliminarea toxinelor din organism, combat retenția apei, protejează inima de boli cardiovasculare și acționează ca un tonic asupra sistemului nervos. Bogate în vitaminele din complexul B, vitamina C, cupru, calciu, potasiu și fosfor, aceste fructe ajută și la scăderea în greutate.
â— Sfecla roșie are un efect detoxifiant pentru ficat, favorizând eliminarea toxinelor din corp. În plus, sfecla roșie combate anemia, protejează inima, stimulează activitatea creierului, îmbunătățește tranzitul intestinal și combate depresia.
â— Gutuile ajută rinichii să filtreze mai ușor toxinele și sunt de ajutor persoanelor care doresc să slăbească. Ajută la digestie, datorită conținutului ridicat în fibre și ajută la detoxifierea organismului.
â— Merele au o multitudine de nutrienți și fibre care stimulează tranzitul intestinal, favorizând eliminarea substanțelor dăunătoare din corp. Nutriționiștii recomandă să mâncăm merele cu tot cu coajă, deoarece cele mai multe substanțe nutritive se „ascund” acolo.
â— Strugurii sunt fructele cu cel mai puternic efect detoxifiant pe lângă lămâi. Aceștia ajută la eliminarea excesului ponderal, prelungirea senzației de sațietate și suprimarea apetitutului culinar datorită conținutului ridicat de fibre și substanțe nutritive. Mai mult decât atât, conțin apă în proporție de 73%, astfel că ajută la purificarea organismului și filtrarea toxinelor din sânge.